Jadłospis

brgfx-freepik

JADŁOSPIS 29.04.2024-02.05.2024

29.04.2024r.                                              PONIEDZIAŁEK

Śniadanie-kanapki z pasztetem drobiowym i warzywami (chleb razowy na naturalnym zakwasie pieczywo mieszane (50g)3a,3b, masło (5g)1, pasztet drobiowy z kurczaka zagrodowego (25g), ogórek kiszony (20g), pomidor malinowy (20g), papryka żółta (20g), herbata owocowa (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1.

Obiad– zupa z fasoli szparagowej z warzywami zabielana mlekiem i śmietaną (skrzydło indycze (6g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), fasola szparagowa zielona cięta (50g), ziemniaki (112g), pietruszka natka, lubczyk, mleko (10ml), śmietana 12% (5g), *)1,7, ryż z polewą truskawkową (ryż brązowy (60g), truskawki (100g), jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii)1,3, kompot z czarnej porzeczki (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-banan ½, melon.

              30.04.2024r.                                              WTOREK

Śniadanie-kanapki z pastą twarogową z awokado i warzywami (chleb „max corn” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c, masło (5g)1, twaróg chudy (mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej) (30g)1, awokado (40g), sok z cytryny, czosnek), pomidor cherry (25g), herbata ziołowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.

Obiad– ziemniaki z koperkiem (220g), kotlet drobiowy z filet kurczaka pieczony (filet z kurczaka (100g), jaja (12g), bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże) (25g), olej rzepakowy, *)2,3a, surówka z kapusty pekińskiej z olejem i oliwą z oliwek (kapusta pekińska (90g), marchew (10g), papryka czerwona (15g), szczypior, rzodkiewka, kukurydza (8g), olej: słonecznikowy i lniany, *), kompot truskawkowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-jabłko ½, gruszka ½.

              02.05.2024r.                                              CZWARTEK

Śniadanie-płatki owsiane (70g)3d na mleku (250ml)1, kanapki z żółtym serem i warzywami (chleb wieloziarnisty pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, masło (5g)1, ser żółty (25g)1, ogórek gruntowy (25g), papryka żółta (25g), herbata z cytryną (200ml).

Obiad– ziemniaki z koperkiem (220g), paluszki rybne z fileta mintaja (skład: mintaj (60%), panier sypki (22%), mąka pszenna, woda, sól, drożdże, przyprawy), olej rzepakowy, mąka pszenna, woda, skrobia pszenna)1,2,3a,6,7,8,10 (2szt), surówka marchewka z brzoskwinią (marchew (100g), brzoskwinia w puszce (20g), olej słonecznikowy i lniany), kompot wiśniowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-sok owocowy 200ml, wafle andruty 11g.

*przyprawy naturalne

WODA JEST DOSTĘPNA CODZIENNIE BEZ OGRANICZEŃ.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMANIE.

 

Skip to content