Jadłospis

brgfx-freepik

JADŁOSPIS 29.05.2023-02.06.2023

PONIEDZIAŁEK 29.05.2023r.

Śniadanie-chleb razowy (40g)3 z masłem (5g)1, kiełbaski śląskie10,7,8,2, ketchup, pomidor malinowy (15g), herbata ziołowa (200ml).

Obiad– zupa kalafiorowa z warzywami zabielana śmietaną (skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), kalafior różyczki (70g), pietruszka natka, ziemniaki (100g), śmietana 12% (10g), *)1,7, ryż zapiekany z jabłkiem (ryż biały (58g), mleko, jabłko (145g), cynamon, cukier wanilinowy (2g)1,2,3,5,7,8,10, kompot z czarnej porzeczki (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-jogurt Danone (100g)1.

WTOREK 30.05.2023r.

              30.05.2023r.                                              WTOREK

Śniadanie-chleb „max corn” (40g)3,7 z masłem (5g)1, płatki orkiszowe (70g)3,4,11 na mleku (100ml)1, herbata z cytryną (200ml).

Obiad– kasza kus-kus (50g)3, kolorowy kociołek (filet z kurczaka (115g), papryka czerwona (15g), kukurydza (14g), por, przecier pomidorowy (20g), *)3, kompot wiśniowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-gruszka ½, banan ½.

ŚRODA 31.05.2023r.

Śniadanie-chleb „mistrza” (40g)3,11 z masłem (5g)1, pasta jajeczna ze szczypiorkiem2, papryka czerwona (15g), herbata owocowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1,9.

Obiad– zupa rosolnik z warzywami i zacierką (porcje rosołowe drobiowe (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (23g), zacierka jajeczna z kurkumą (14g), pietruszka natka, lubczyk, *)3,7, ziemniaki z koperkiem (220g), filet rybny pieczony (ryba Miruna (140g), bułka tarta (15g), jaja (10g), olej rzepakowy, *)2,3,6, mizeria z ogórka ze śmietaną (ogórek gruntowy (100g), koperek, szczypior, śmietana 12% (40g), *)1, kompot truskawkowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-pianka owocowa (galaretka, śmietana 12%) (100g)1.

CZWARTEK  01.06.2023r.

Śniadanie-rogal (50g)1,2,3,11 z masłem (5g)1, twarożek mój ulubiony na słodko1, herbata owocowa (200ml).

Obiad-frytki (100g), nuggetsy z kurczaka (filet z kurczaka (100g), bułka tarta (25g), jaja (12g), płatki kukurydziane (10g), olej rzepakowy)2,3, surówka z kapusty młodej z olejem i oliwą z oliwek (kapusta młoda (90g), marchew (10g), szczypior, pietruszka natka, kukurydza (8g), papryka czerwona (7g), olej: rzepakowy i lniany, *), kompot  wieloowocowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-mus owocowy 100g.

PIĄTEK 02.06.2023r.

Śniadanie-stół szwedzki: chleb wieloziarnisty (40g)3,11, bułka graham (50g)3,11, masło (5g)1, szynka (10g), ser żółty (10g)1, mix sałat, pomidor cherry (15g), ogórek zielony (15g), rzodkiewka, herbata z cytryną (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1,9.

Obiad– zupa z fasoli szparagowej z warzywami zabielana śmietaną (skrzydło indycze (10g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (12g), fasola zielona szparagowa (50g), ziemniaki (112g), śmietana 12% (10g), pietruszka natka, lubczyk, *)1,7,10, pierogi ruskie z cebulą, kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek-sok owocowy 300ml.

#Przyprawy naturalne

Woda dla dzieci jest dostępna bez ograniczeń.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Skip to content