
brgfx-freepik
JADŁOSPIS 27.11.2023-01.12.2023
PONIEDZIAŁEK 27.11.2023r.
Śniadanie-chleb razowy (50g)3 z masłem (5g)1, pasta brokułowa z jajkiem (brokuł, jajko ugotowane na twardo), ogórek zielony (20g), pomidor malinowy (20g), herbata ziołowa (200ml).
Obiad– zupa grochowa z warzywami (skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (23g), groch łuskany połówki (28g), ziemniaki (110g), pietruszka natka, *)3,7, makaron z serem (makaron razowy świderki (60g), twaróg półtłusty (60g), cukier wanilinowy (1g)1,3,7, kompot z czarnej porzeczki (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-mus owocowy 100g.
WTOREK 28.11.2023r.
Śniadanie-tosty wieloziarniste z serem1,3, ketchup, papryka czerwona (20g), papryka żółta (20g), herbata owocowa (200ml), kakao na mleku dosładzana miodem (200ml)1,9.
Obiad– kasza bulgur (50g)3, klopsiki w sosie koperkowym pieczone (mięso: karczek b/k (65g), szynka kulka (50g), cebula (5g), jaja (5g), olej rzepakowy, koper świeży, mąka pszenna (5g), śmietana 12% (2g), *)1,2,3, buraczki z cebulą i olejem (buraki (150g), cebula (10g), olej: słonecznikowy i lniany, *), kompot truskawkowy (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-borówka, banan ½.
ŚRODA 29.11.2023r.
Śniadanie-chleb „mistrza” (50g)3,11 z masłem (5g)1, ser żółty (20g), ogórek kiszony (15g), herbata z cytryną i imbirem (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1,9
Obiad– rosół warzywno-wołowy z makaronem (porcja rosołowa drobiowa, szponder wołowy, porcja rosołowa z kaczki, warzywa: marchew (10g), pietruszka (10g), seler (10g), por, pietruszka natka, makaron nitki z pszenicy durum (20g), *)2,3,7,8, ziemniaki z koperkiem (220g), udziec z kurczaka pieczony (200g), olej rzepakowy, *), marchewka w sosie beszamelowym (marchew mrożona (100g), śmietana 12% (2g)1, kompot wiśniowy (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-galaretka owocowa (100g).
CZWARTEK 30.11.2023r.
Śniadanie-chleb razowy ze słonecznikiem (50g)3,11 z masłem (5g)1, pasta twarogowa z pomidorami i bazylią (twarożek „mój ulubiony” (15g), pomidory suszone w oleju (2g)1, rzodkiewka, ogórek zielony (15g), herbata owocowa (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1,9.
Obiad– ziemniaki z koperkiem (220g), filet rybny pieczony (ryba Miruna (140g), bułka tarta (15g), jaja (10g), olej rzepakowy, *)2,3,6, surówka z kapusty kiszonej z olejem i oliwą z oliwek (kapusta kiszona (85g), marchew (10g), cebula (5g), pietruszka natka, olej: słonecznikowy i lniany, *), kompot wieloowocowy (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-jabłko ½, gruszka ½.
PIĄTEK 01.12.2023r.
Śniadanie-stół szwedzki: chleb wieloziarnisty (50g)3,11, bułka z ziarnami (50g)3,11, masło (5g)1, szynka (20g), mozzarella mini1, jajko ugotowane na twardo2, mix sałat, pomidor cherry (15g), ogórek kiszony (15g), rzodkiewka, herbata owocowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1,9.
Obiad– zupa pieczarkowa z warzywami zabielana śmietaną (skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (23g), pieczarki (23g), ziemniaki (100g), śmietana 12% (10g), pietruszka natka, *)1,3,7, racuchy drożdżowe z bananem (mąka pszenna (50g), jaja (11g), drożdże piekarnicze (3g), mleko, cukier wanilinowy, olej rzepakowy, banan)1,2,3, kompot z czarnej porzeczki (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-jogurt Bakuś z piankami (127g)1.
*przyprawy naturalne
Woda dla dzieci jest dostępna bez ograniczeń.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.