Jadłospis

brgfx-freepik

JADŁOSPIS  30.09.2024-04.10.2024

30.09.2024r.                                             PONIEDZIAŁEK

Śniadanie-kiełbaski śląskie (75g) z ketchupem (bez dodatku cukru), chleb „mistrza” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11 z masłem (5g)1, warzywa: pomidor cherry (25g), ogórek zielony (25g), papryka żółta (25g), herbata owocowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.

Obiad-zupa z fasoli szparagowej z warzywami zabielana mlekiem i śmietaną (skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), fasola szparagowa zielona cięta (50g), ziemniaki (110g), mleko (10ml), śmietana 12% (5g), pietruszka natka, lubczyk, *)1,7, makaron z serem (makaron razowy świderki (mąka pełnoziarnista z pszenicy durum) (60g), twaróg półtłusty (mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej) (60g), cukier wanilinowy (0,75g)1,3a, kompot z czarnej porzeczki (mieszanka owoców leśnych, kompot z czarnej porzeczki) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-jabłko ½, gruszka ½.

              01.10.2024r.                                              WTOREK

Śniadanie-kanapki z pastą twarogową z awokado i warzywami (chleb „max corn” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c, masło (5g)1, twaróg chudy (mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej) (30g)1, awokado, sok z cytryny, szczypiorek, czosnek), sałata rzymska, papryka czerwona (25g), rzodkiewka, herbata z cytryną (200ml), mleko (200ml)1.

Obiad-kasza jęczmienna perłowa (50g)3c, klopsiki wieprzowe pieczone w sosie koperkowym (karczek b/k (65g), szynka kulka (50g), cebula (5g), jaja (5g), olej rzepakowy, mąka pszenna, *)2,3a, buraczki z cebulą i olejem (buraki (150g), cebula (10g), olej: słonecznikowy i lniany, *), kompot wiśniowy (mieszanka owoców leśnych, kompot wiśniowy) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-nektarynka ½, banan ½.

              02.10.2024r.                                              ŚRODA

Śniadanie-kanapki z pastą z soczewicy i warzywami (chleb razowy na naturalnym zakwasie pieczywo mieszane, masło, soczewica z puszki (16g), pomidory suszone w oleju (3g), kiełki, pomidor malinowy (25g), ogórek kiszony (25g), rzodkiewka, herbata ziołowa (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1.

Obiad-rosół warzywno-wołowy z makaronem (porcja rosołowa drobiowa, porcja rosołowa z kaczki, szponder wołowy, warzywa: marchew (20g), pietruszka (15g), seler (10g), por, pietruszka natka, lubczyk, makaron z pszenicy durum (20g), *)2,3a,7, ziemniaki z koperkiem (220g), udziec z kurczaka pieczony (udziec z kurczaka (200g), olej rzepakowy, *) marchewka w sosie beszamelowym (marchewka mini (100g), śmietana 12% (2g), mąka pszenna, *)1, 3a,kompot truskawkowy (mieszanka owoców leśnych, kompot truskawkowy) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-serniczek z owocami (jogurt „skyr” naturalny (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych), galaretka, malina, banan)1 (100g).

 

 

              03.10.2024r.                                              CZWARTEK

Śniadanie-płatki orkiszowe (70g)3e na mleku (250ml)1, kanapki z pastą brokułową z jajkiem i warzywami (chleb „mistrza” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, masło (5g)1, brokuł ugotowany, jajko ugotowane na twardo, majonez), ogórek zielony (25g), papryka żółta (25g), herbata owocowa (200ml).

Obiad-ziemniaki z koperkiem (220g), paluszki rybne pieczone (filety z ryb białych- mintaj 57%, mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól, drożdże, przyprawy )(2szt)3a, surówka z białej rzodkwi z jogurtem naturalnym (biała rzodkiew (100g), marchew (25g), jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii (20g), *)1, kompot wieloowocowy (mieszanka owoców leśnych, kompot wiśniowy, kompot z czarnej porzeczki) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-śliwka 1szt, arbuz.

              04.10.2024r.                                              PIĄTEK

Śniadanie-stół szwedzki: chleb razowy ze słonecznikiem pieczywo mieszane (50g)3a,3b,11, bułka z ziarnami pieczywo mieszane pszenno-żytnie (50g)3a,3b, masło (5g)1, szynka drobiowa (25g), ser żółty (25g)1, rukola, roszponka, pomidor cherry (25g), papryka czerwona (25g), rzodkiewka, herbata z cytryną (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.

Obiad-zupa jarzynowa z warzywami (porcje drobiowe rosołowe (19g), mieszanka warzyw 7 składnikowa: marchew, kalafior, fasolka szparagowa, brokuł, kapusta biała, por, seler (49g), ziemniaki (110g), pietruszka natka, lubczyk, *)7, racuchy drożdżowe z bananem i rodzynkami (mąka pszenna (25g), mąka orkiszowa (25g), jaja (11g), drożdże piekarnicze (3g), mleko, cukier wanilinowy, banan (30g), rodzynki, olej rzepakowy)1,2,3a,3e, kompot z czarnej porzeczki (mieszanka owoców leśnych, kompot z czarnej porzeczki) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorekserek Danio (120g)1.

*przyprawy naturalne

WODA JEST DOSTĘPNA CODZIENNIE BEZ OGRANICZEŃ.

JADŁOPSIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

 

Skip to content