Jadłospis

brgfx-freepik

JADŁOSPIS  13.01.2025-17.01.2025

13.01.2025r.                                              PONIEDZIAŁEK

Śniadanie-kanapki z pastą brokułową z jajkiem i warzywami (chleb „mistrza” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, masło (5g)1, brokuł ugotowany, jajko ugotowane na twardo, majonez)2, ogórek zielony (25g), pomidor malinowy (25g), papryka żółta (25g), herbata owocowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.

Obiad-zupa z fasoli białej z warzywami (skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (23g), fasola biała  (20g), ziemniaki (100g), pietruszka natka, *)3,7, ryż z polewą truskawkową (ryż brązowy (60g), truskawki (100g), jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii) (45g)1,3, kompot z czarnej porzeczki (mieszanka kompotowa leśna, kompot z czarnej porzeczki) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-chrupki kukurydziane bananowe (składniki: kasza kukurydziana 73%, nierafinowany cukier trzcinowy, olej słonecznikowy, puree bananowe 3%, sól morska, aromat naturalny. Produkt może zawierać gluten, soję, mleko oraz orzechy) (15g), sok owocowy 200ml.

              14.01.2025r.                                              WTOREK

Śniadanie-rogal z serkiem śmietankowym almette i warzywami (rogal pszenny (50g)3a, masło (5g)1, serek śmietankowy almette (20g)1, pomidor cherry (25g), rzodkiewka, herbata z imbirem (200ml), mleko (200ml)1.

Obiad-kasza jęczmienna perłowa(50g)3, pulpety wieprzowe pieczone w sosie własnym (karczek b/k (65g), szynka kulka (50g), cebula (5g), jaja (5g), olej rzepakowy, mąka pszenna, *)2,3a, surówka z ogórka kiszonego z olejem i oliwą z oliwek (ogórek kiszony (75g), marchew (25g), jabłko (15g), cebula, olej: słonecznikowy i lniany, *), kompot truskawkowy (mieszanka kompotowa leśna, kompot truskawkowy) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-gruszka ½, melon.

              15.01.2025r.                                              ŚRODA

Śniadanie-kanapki z pastą z zielonego groszku z warzywami (chleb razowy na naturalnym zakwasie pieczywo mieszane (50g)3a,3b, masło (5g)1, groszek zielony (30g), pietruszka natka, czosnek niedźwiedzi, oliwa z oliwek), pomidor malinowy (25g), papryka czerwona (25g), herbata ziołowa (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1.

Obiad-zupa jarzynowa z warzywami zabielana mlekiem i śmietaną (skrzydło indycze (7g), mieszanka warzyw 7 składnikowa: marchew, kalafior, fasolka szparagowa, brokuł, kapusta biała, por, seler (49g), ziemniaki (110g), mleko (10ml), śmietana 12% (5g), pietruszka natka, *)1,7, spaghetti z mięsem i sosem bolońskim (makaron razowy spaghetti (semolina razowa z pszenicy durum) (50g), filet indyczy (115g), sos boloński (50g), sos słodko-kwaśny (50g), pulpa pomidorowa)3a, kompot wiśniowy (mieszanka kompotowa leśna, kompot wiśniowy) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-koktajl bananowo- szpinakowy na maślance (maślanka naturalna (mleko pasteryzowane, białka mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej), banan (100g), szpinak świeży (20g)1 (150ml).

              16.01.2025r.                                              CZWARTEK

Śniadanie-płatki owsiane (70g)3a na mleku (250ml)1, kanapki z serem mozzarella i warzywami (chleb „max corn” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, masło (5g)1, ser mozzarella (20g)1, sałata rzymska mini, ogórek zielony (25g), papryka żółta (25g), herbata owocowa (200ml).

Obiad-ziemniaki z koperkiem (220g), paluszki rybne pieczone (skład: mintaj (60%), panier sypki (22%), mąka pszenna, woda, sól, drożdże, przyprawy), olej rzepakowy, mąka  pszenna, woda, skrobia pszenna)1,2,3a,6, surówka z kapusty czerwonej z olejem i oliwą z oliwek (kapusta czerwona (90g), jabłko (15g), rodzynki (5g), cebula, olej: słonecznikowy i lniany, *), kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa leśna, kompot z czarnej porzeczki, kompot truskawkowy) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-banan ½, gruszka ½.

              17.01.2025r.                                              PIĄTEK

Śniadanie-stół szwedzki: chleb razowy ze słonecznikiem pieczywo mieszane (50g)3a,3b,11, bułka z ziarnami pieczywo mieszane pszenno-żytnie (50g)3a,3b, masło (5g)1, wędlina (25g), ser żółty (25g), roszponka, pomidor cherry (25g), ogórek kiszony (25g), papryka czerwona (25g), herbata z imbirem (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.

Obiad-zupa barszcz czerwony z warzywami zabielany mlekiem i śmietaną(skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), buraki (80g), ziemniaki (115g), mleko (10ml), śmietana 12% (6ml), pietruszka natka, *)1,7, naleśniki z serem (wyrób gotowy, składniki: mleko, mąka pszenna, twaróg 36% (mleko, skrobia modyfikowana, kultury bakterii mlekowych), woda, jaja, cukier, olej rzepakowy) (3szt)1,2,3a, kompot wiśniowy (mieszanka kompotowa leśna, kompot wiśniowy) (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-mus owocowy 100g.

*przyprawy naturalne

WODA JEST DOSTĘPNA CODZIENNIE BEZ OGRANICZEŃ.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

 

Skip to content