Jadłospis

brgfx-freepik

JADŁOSPIS 22.04.2024-26.04.2024

22.04.2024r.                                              PONIEDZIAŁEK

Śniadanie-kanapki z pastą rybną z makreli i warzywami (chleb razowy ze słonecznikiem pieczywo mieszane (50g)3a,3b, masło (5g)1, makrela wędzona (15g), twaróg półtłusty (mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej) (20g)1, pomidory suszone w oleju), rukola, ogórek kiszony (25g), papryka czerwona (25g), herbata owocowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.

Obiad-zupa grochowa z warzywami (skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25), groch łuskany połówki (28g), ziemniaki (110g), pietruszka natka, *)3,7, ryż zapiekany z jabłkiem (ryż biały długoziarnisty (58g), mleko, jabłko (140g), cynamon)1,2,3,5,7,8,10, kompot z czarnej porzeczki (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-wafelek ryżowy (ryż brązowy 100%)3 z nutellą (daktyle drylowane, napój sojowy, awokado, banan).

              23.04.2024r.                                              WTOREK

Śniadanie-kanapki z twarożkiem ze szczypiorkiem i warzywami (chleb „max corn” (50g)3a,3b,3c, masło (5g)1, twarożek „mój ulubiony” (śmietanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) (20g), szczypior), pomidor cherry (25g), ogórek gruntowy (25g), herbata z cytryną i imbirem (200ml), mleko (200ml)1.

Obiad– kasza kus-kus (50g)3, kolorowy kociołek (filet z kurczaka (115g), papryka czerwona (15g), kukurydza (15g), por, przecier pomidorowy (20g), *), kompot wiśniowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-jabłko ½, banan ½.

              24.04.2024r.                                              ŚRODA

Śniadanie-jajecznica ze szczypiorkiem (jajko 1szt), kanapki z serem żółtym i warzywami (chleb wieloziarnisty  pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, masło (5g)1, ser żółty (20g)1, rzodkiewka, pomidor malinowy (20g), roszponka, herbata ziołowa (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1.

Obiad– zupa ryżowa z warzywami (porcje rosołowe drobiowe (13g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), ryż paraboliczny (20g), pietruszka natka, *)3,7, ziemniaki z koperkiem, (220g), bigos z kapusty mieszanej (kapusta biała (53g), kapusta kiszona (80g), mięso: karczek b/k (38g), kiełbasa śląska (24g), boczek „borowiaka” (14g), cebula, koncentrat pomidorowy 28-30% (4g), olej rzepakowy, *), kompot truskawkowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek– sok owocowy 200ml, chrupki kukurydziane bananowe 15g.

 

25.04.2024r.                                              CZWARTEK

Śniadanie-płatki orkiszowe (70g)3e na mleku (250ml)1, kanapki z pastą ze słonecznika z pomidorami (chleb razowy na naturalnym zakwasie pieczywo mieszane (50g)3a,3b, masło (5g)1, papryka czerwona (20g), ogórek gruntowy (20g), herbata owocowa (200ml).

Obiad– ziemniaki z koperkiem (220g), filet rybny pieczony (ryba miruna (140g), jaja (10g), bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże) (15g), olej rzepakowy, *)2,3a,6, surówka z selera z jogurtem naturalnym (seler (60g), marchewka (15g), jabłko (30g), jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii), żurawina suszona, *)1,3,7,8,4,5, kompot wieloowocowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-mandarynka 1szt, borówka.

              26.04.2024r.                                              PIĄTEK

Śniadanie-stół szwedzki: chleb „mistrza” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, bułka z ziarnami pieczywo mieszane (50g)3a,3b, masło (5g)1, wędlina (25g), serek śmietankowy plastry (25g), kiełki, przekąska chipsy jabłkowe, pomidor cherry (20g), papryka zielona (20g), rzodkiewka, herbata ziołowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.

Obiad– zupa krupnik z warzywami i kaszą jęczmienną pęczak (porcje rosołowe drobiowe (13g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), kasza jęczmienna pęczak (15g),ziemniaki (115g), pietruszka natka, *)3c,7, kluski śląskie (ziemniaki (230g), mąka pszenna (15g), mąka ziemniaczana (26g), jaja (7g), cebula (7g), olej rzepakowy)2,3a, surówka z kapusty czerwonej z olejem i oliwą z oliwek (kapusta czerwona (90g), jabłko (15g), rodzynki (5g), olej: słonecznikowy i lniany, *), kompot z czarnej porzeczki (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-serek Danio 130g1.

 

*przyprawy naturalne

WODA JEST DOSTĘPNA CODZIENNIE BEZ OGRANICZEŃ.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMANIE.

 

Skip to content