Jadłospis

brgfx-freepik

JADŁOSPIS 23.01.2023-27.01.2023

PONIEDZIAŁEK 23.01.2023r.

Śniadanie-chleb wieloziarnisty3,11(40g) z masłem1 (5g), serek almette śmietankowy1 (18g), pomidor malinowy (15g), herbata ziołowa (200ml).

Obiad– zupa brokułowa z warzywami zabielana śmietaną (skrzydło indycze (10g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), brokuł różyczki (70g), pietruszka natka, ziemniaki (100g), śmietana 12% (10g),*)1,7, pyzy z mięsem i cebulą (wyrób gotowy: woda, grysik ziemniaczany 20%, ziemniaki mrożone rozdrobnione 11%, skrobia ziemniaczana 11%, mięso wieprzowe 10%, mięso wołowe 5%, cebula, koncentrat białka sojowego (niemodyfikowany genetycznie), tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, mąka pszenna, pieprz, papryka, majeranek)3,kompot truskawkowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek– banan ½,  mandarynka ½.

WTOREK 24.01.2023r.

Śniadanie-chleb razowy3 (40g) z masłem1 (5g), jajecznica ze szczypiorkiem, papryka czerwona (15g), ogórek kiszony (15g), herbata owocowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem1,9 (200ml).

Obiad– ziemniaki z koperkiem (250g), kotlet mielony wieprzowy pieczony (karczek b/k (65g), szynka kulka (50g), bułka pszenna (5g), bułka tarta (10g), cebula, olej rzepakowy, *)1,2,3, buraczki z cebulą i olejem (buraki (150g), cebula (10g), ocet jabłkowy, olej: rzepakowy i lniany, *), kompot wiśniowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-deser mleczny Bakuś1 (100g).

ŚRODA 25.01.2023r.

Śniadanie-chleb „mistrza”3,11 (40g) z masłem1 (5g), pasta twarogowa z pieczonym burakiem (twaróg półtłusty (18g), burak, czosnek, jogurt naturalny)1, rzodkiewka (15g),  herbata z imbirem (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem1,9 (200ml).

Obiad– rosół warzywno-wołowy z makaronem (porcja rosołowa z kaczki, porcje rosołowe drobiowe, szponder wołowy, warzywa: marchew (10g), pietruszka korzeń (7,5g),seler (10g), por, pietruszka natka, makaron nitki (20g), *)2,3,7,8, ziemniaki z koperkiem (200g), udziec z kurczaka pieczony (udziec z kurczaka (200g), olej rzepakowy, *), marchewka w sosie beszamelowym (marchewka mrożona mini (100g), śmietana 12% (2g), kompot z czarnej porzeczki (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-galaretka owocowa (100g).

 

CZWARTEK  26.01.2023r.

Śniadanie-rogal1,2,3,11 (50g) z masłem, twarożek „mój ulubiony”1 na słodko (18g), herbata owocowa (200ml).

Obiad– ziemniaki z koperkiem (250g), filet rybny pieczony (ryba Miruna (140g), jaja (10g), bułka tarta (15g), olej rzepakowy,*)2,3,6, surówka z zielonych warzyw z sosem vinegret (sałata lodowa (50g), szczypior, szpinak, roszponka, groszek zielony, ogórek zielony (18g), miód (4g), musztarda miodowa (7g), olej: rzepakowy i lniany,*), kompot wieloowocowy (200ml) (cukier 5g).

  Podwieczorek-gruszka ½, jabłko ½.

PIĄTEK 27.01.2023r.

Śniadanie-stół szwedzki: kawiarka pszenna3 (50g), bułka graham3,11 (50g), masło1 (5g), wędlina (15g), ser żółty1 (15g), ser capresi1, dżem mini (25g), kiełki, pomidor cherry (15g), ogórek zielony (15g), papryka żółta (15g), herbata z imbirem (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem1,9 (200ml).

Obiad– zupa wiejska z warzywami i zacierką (porcje rosołowe drobiowe (18g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), ziemniaki (100g), zacierka jajeczna z kurkumą (12g), pietruszka natka, *)3,7, racuchy drożdżowe z jabłkiem (mąka pszenna (25g), mąka orkiszowa (25g), jaja (11g), drożdże piekarnicze (3g), cukier wanilinowy, olej rzepakowy)1,2,3, kompot truskawkowy (200ml) (cukier 5g).

Podwieczorek-sok owocowy 20ml.

*przyprawy naturalne

Woda dla dzieci jest dostępna bez ograniczeń.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Skip to content