
brgfx-freepik
JADŁOSPIS 09.06.2025-13.06.2025
09.06.2025r. PONIEDZIAŁEK
Śniadanie-kanapki z pastą brokułową z jajkiem i warzywami (chleb razowy ze słonecznikiem pieczywo mieszane (50g)3a,3b,11, masło (5g)1, brokuł ugotowany (20g), jajko ugotowane na twardo (5g), majonez)2, pomidor malinowy (25g), ogórek gruntowy (25g), papryka żółta (25g), herbata owocowa (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1.
Obiad-zupa z fasoli szparagowej z warzywami zabielana mlekiem i śmietaną (skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), fasola szparagowa zielona (50g), ziemniaki (110g), mleko (10ml), śmietana 12% (5g), pietruszka natka, lubczyk *)1,7, ryż zapiekany z jabłkiem (ryż biały (58g), mleko, jabłko (140g), cynamon)1,3, kompot truskawkowy (mieszanka kompotowa, kompot truskawkowy) (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii) z płatkami owsianymi i owocami liofilizowanymi (100g)1,3d.
10.06.2025r, WTOREK
Śniadanie-płatki jęczmienne (70g)3c na mleku (250ml)1, kanapki z serem mozzarella i warzywami (chleb „max corn” pieczywo mieszane (50g)3a,3b,3c,11, masło (5g)1, ser mozzarella (20g)1, sałata rzymska mini, pomidor cherry (30g), ogórek gruntowy (30g), herbata z cytryną (200ml).
Obiad-kasza bulgur (50g)3, kolorowy kociołek (filet z kurczaka (115g), por, papryka czerwona (15g), kukurydza (15g), przecier pomidorowy (20g), *), kompot wiśniowy (mieszanka kompotowa, kompot wiśniowy) (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-banan ½, gruszka ½.
11.06.2025r. ŚRODA
Śniadanie-jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (jajko 1szt)2, warzywa (chleb razowy na naturalnym zakwasie pieczywo mieszane (50g)3a,3b, masło (5g)1, pomidor malinowy (25g), rzodkiewka, papryka czerwona (25g), herbata ziołowa (200ml), kakao na mleku dosładzane miodem (200ml)1.
Obiad-zupa jarzynowa z warzywami zabielana mlekiem i śmietaną (skrzydło indycze (7g), mieszanka warzyw 7 składnikowa: marchew, kalafior, fasolka szparagowa, brokuł, kapusta biała, por, seler (49g), ziemniaki (110g), mleko (10ml), śmietana 12% (5g), pietruszka natka, *), łazanki z kapusty mieszanej (kapusta kiszona (42g), kapusta biała (50g), karczek b/k (15g), kiełbasa śląska (25g), boczek „borowiaka” (25g), makaron łazankowy z pszenicy durum (50g), cebula (10g), *)3a, kompot truskawkowy (mieszanka kompotowa, kompot truskawkowy) (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-kisiel truskawkowy z owoców mrożonych (200ml), biszkopty (mąka pszenna, jaja, cukier, sól)2,3a.
12.06.2025r. CZWARTEK
Śniadanie– kanapki z pastą twarogową z ogórkiem i warzywami (chleb „mistrza” pieczywo mieszane (50g)3a3,b,3c,11, masło (5g)1, twaróg chudy (mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej) (20g), ogórek kiszony, jogurt naturalny, pieprz, koperek)1, kiełki, pomidor cherry (30g), herbata z cytryną (200ml), mleko (200ml).
Obiad-ziemniaki z koperkiem (200g), paluszki rybne pieczone (wyrób gotowy, skład: mintaj (60%, panier sypki (22%) mąka pszenna, woda, sól, drożdże, przyprawy), olej rzepakowy, mąka pszenna, woda, skrobia pszenna)1,2,3a,6,7,8,10, surówka marchewka z brzoskwinią (marchew (100g), brzoskwinia w puszce (20g), olej: słonecznikowy i lniany), kompot wiśniowy (mieszanka kompotowa, kompot wiśniowy) (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-nektarynka ½, jabłko ½.
Suchy prowiant dla 5,6- latków– bułka pszenna 3a, bułka grecka pieczywo mieszane pszenno-żytnie 3a,3b ,masło 1, sałata rzymska mini, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, mus owocowy, baton, woda niegazowana.
13.06.2025r. PIĄTEK
Śniadanie-stół szwedzki: chleb razowy ze słonecznikiem pieczywo mieszane (50g)3a,3b,11, bułka z ziarnami pieczywo mieszane pszenno-żytnie (50g)3a,3b, masło (5g)1, wędlina (20g), ser żółty (20g)1, dżem porcjowany (25g), rukola, roszponka, pomidor cherry (25g), ogórek gruntowy (25g), papryka czerwona (25g), herbata owocowa (200ml), kawa inka na mleku dosładzana miodem (200ml)1.
Obiad-zupa ogórkowa z warzywami zabielana mlekiem i śmietaną (skrzydło indycze (7g), włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, por (25g), ogórek kiszony (30g), ziemniaki (115g), mleko (10ml), śmietana 12% (5g), pietruszka natka, lubczyk, *)1,7, placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym (ziemniaki (150g), cebula (10g), jaja (5g), mąka pszenna, olej rzepakowy, jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii) (100g)1,2,3a, kompot truskawkowy (mieszanka kompotowa, kompot truskawkowy) (200ml) (cukier 5g).
Podwieczorek-baton owocowy wiśniowa radość (składniki: daktyle (40%), rodzynki (30%), pestki słonecznika (20%), suszona wiśnia (7%), koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy) (18g).
*przyprawy naturalne
WODA JEST DOSTĘPNA CODZIENNIE BEZ OGRANICZEŃ.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.